Nieuws

RABO CLUBSUPPORT 2023

De Rabo Clubsupportactie 2023 heeft het mooie bedrag van € 368,51 opgebracht!

Hartelijk dank aan alle stemmers die Somerens Dameskoor een warm hart toedragen.

 

OPTREDEN BOERENBONDSMUSEUM GEMERT

Zondag 1 oktober 2023 treedt Somerens Dameskoor op in het Boerenbondsmuseum te Gemert. Tussen 14.00 uur en 17.00 uur brengen zij een scala aan liederen. 

 

ZONDAG 21 MEI 2023 om 12 00 UUR H. MIS IN DE ST. JANSKATHEDRAAL

Zondag 21 mei a.s. om 12.00 uur zingt Somerens Dameskoor tijdens de H. Mis in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch. Tijdens de meimaand staan de vieringen in de Sint-Jan in het teken van Maria en komen bezoekers op bedevaart ter ere van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch.

Op verzoek van de Broederschap heeft Somerens Dameskoor enkele traditionele Maria liederen ingestudeerd waaronder het lied van de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch. Het koor staat onder leiding van dirigent Helna Beelen en wordt op orgel begeleid door Jannie van Leeuwen.

De Sint-Jan is een van de best onderhouden monumenten van Nederland. Tweehonderd jaar lang wordt er al gebouwd en gewerkt om de Sint-Jan als Nationaal Monument in ere te houden.

Voor Somerens Dameskoor is het een hele eer dat het koor uitgenodigd is om de viering in de Sint-Jan op te luisteren. Rond het 75 jarig jubileum van Somerens Dameskoor vinden dit jaar meerdere activiteiten plaats.

 

OPTREDEN FLORIADE 5 AUGUSTUS 2022

Met plezier kijken we terug op deze dag die om acht uur begon met de busreis richting Almere. Alles verliep volgens planning zowel de soundcheck als het nuttigen van het aangeboden lunchpakket. Tijdens het lunchconcert van 12.30 uur tot 14.00 uur verzorgde Somerens Dameskoor 3 x een optreden van 20 minuten. Hierna was iedereen in de gelegenheid het park te bezichtigen. Een mooie dag.

 

 

 

 HULDIGING JUBILARISSEN 2020/2021

Zaterdag 10 april was ondanks de slechte weersomstandigheden een speciale dag voor Somerens Dameskoor. Jubilarissen van het koor werden thuis, geheel volgens de huidige voorschriften en op gepaste afstand, door het bestuur in de bloemetjes gezet.

Nu de jaarlijkse feestavond, met als vast onderdeel het huldigen van jubilarissen, net als in 2020 niet door kan gaan is er een bezoek gebracht aan de jubilarissen van 2020 en van 2021.

Ria Janssen en Ine van der Heijden waren al in 2020 25 jaar lid van Somerens Dameskoor. Zowel Ria als Ine zingen als alt in het koor en hebben gedurende menig jaar een bestuursfunctie vervuld.

De versierselen werden ook uitgereikt aan Marij Leenen, als sopraan zingend in het koor en  zilveren jubilaris van dit jaar 2021.

Het koperen jubileum was voor Annie Meeuws al in 2020 terwijl Ria Nagel dit jaar 12½ jaar lid van Somerens Dameskoor is. Beide dames zingen als tweede sopraan en Annie vervulde enige jaren een bestuursfunctie in het koor. De jubilarissen zijn zonder uitzondering trouwe leden van Somerens Dameskoor en altijd bereid om een helpende hand te bieden.

Helemaal volgens de richtlijnen werd de jubileum speld door de partners opgespeld. Naast een oorkonde ontvingen de jubilarissen als verrassing een toepasselijk lied dat ze zelf mochten zingen. Uiteraard wordt er met verlangen uitgekeken naar het moment dat er groen licht komt voor de koorzang zodat Somerens Dameskoor weer naar buiten kan treden en haar jubilarissen uitbundig kan toezingen.

 

KERSTCONCERT 2019

Op 15 december j.l. vond er wederom een kerstconcert plaats in de Lambertuskerk. Vele bezoekers genoten van de warme klanken van het Houtensemble van Muziekvereniging Somerens Lust o.l.v. Remy Remery. Mannenkoor de Nachtegaal o.l.v. Paul Mestrom en Somerens Dameskoor o.l.v. Helna Beelen brachten o.a. traditionele kerstliederen.  Jeugdkoor Mixed Voices o.l.v. Loes van Stratum verraste het publiek met hun mooie liederen. Chapeau voor de solisten!

 

SOMERENS DAMESKOOR ZET TIJDENS KORENDAG MOOI RESULTAAT NEER

Zaterdag 12 oktober 2019 heeft Somerens Dameskoor deelgenomen aan een korendag met beoordeling  te Hapert. Deze dag werd georganiseerd door LOVOK en de deskundige jury bestond uit Hans Noijens en Harrie Spronken. Onder leiding van dirigente Helna Beelen en met pianobegeleiding van pianiste Annemieke Beelen bracht Somerens Dameskoor een zestal liederen ten gehore, Whisper, J’entends le moulin, Dust in the wind, Why we sing, Play a simple melody en Marchin with the saints.

In het adviesrapport opende de jury met: ‘ Meteen werd ik opmerkzaam en enigszins gegrepen bij het beluisteren van het eerste koorwerk.’ Somerens Dameskoor werd beoordeeld op meerdere criteria. De jury commenteerde de technische en artistieke kwaliteit als mooi homogeen en fris van klank, ritmisch goed, duidelijke uitspraak. De programma-samenstelling zag  de jury  als heel veelzijdig, een genot om naar te luisteren, goede stukken die prima op het koor gekozen zijn, je ziet en hoort plezier. Bij podiumpresentatie noteerde de jury: Voorbeeldig! Zangeressen staan allemaal zeer betrokken op het podium ook al door het uit het hoofd zingen. Goed dat er ook aandacht is voor buigen en applaus in ontvangst nemen. Binnen het onderdeel totaalindruk wordt Somerens Dameskoor als enorm ambitieus omschreven met fijne zorg en liefde voor muziek en optreden. Daarnaast krijgt Somerens Dameskoor het compliment dat het haar muzikale boodschap over kan brengen naar de zaal. Het advies van de jury stimuleert Somerens Dameskoor om op deze weg verder te gaan, tijdens de repetities op maandagavond hard te werken aan repertoire vernieuwing en tijdens optredens van zich te laten horen. Het eerstvolgende optreden van Somerens Dameskoor is tijdens het kerstconcert in de Lambertuskerk te Someren op 15 december om 14.30 uur.

 

'VROUWEN LATEN VAN ZICH HOREN'

Zaterdag 5 oktober 2019 vond het concert "Vrouwen laten van zich horen" plaats in De Ruchte. Somerens Dameskoor opende de avond met werken van o.a. Greg Gilpin een compositie van Irving Berlin, een Frans Canadees volkslied en het welbekende Dust in the wind. Het Nuenens Vocaal Ensemble Sirin bracht met veel verve Belle Nuit, Una Fortiva Lagrima, The Prayer, Blue Skies en het mooie nummer Vincent.  Pianiste Annemieke Beelen vertolkte o.a. het prachtige lied Mijn leven is van mij en Colors of the wind uit Pocahontas. Het voltallige Vrouwenkoor Mignon zong o.a. Prelude van Chopin, een swingende canon en ze sloten deze avond af met Circles of Motions. Een mooie avond!

 

 

 

Aanmelden