Het koor

Dat  "Zang verbroedert", ook vrouwelijk kan zijn, bewijst Somerens Dameskoor. Al zeventig jaar lang is een groep van ongeveer zesentwintig  vrouwen verantwoord met muziek bezig. Tijdens de repetities wordt hard gewerkt om het repertoire zo optimaal mogelijk te houden. Daarnaast is stemvorming een belangrijk onderdeel van de repetities. Somerens Dameskoor is een hechte groep waar naast het zangplezier ook veel aandacht voor elkaar is.

Vanaf 1994 tot 2014 organiseerde Somerens Dameskoor het Kerstconcert in de Lambertuskerk. Vanaf 2015 wordt het Kerstconcert verzorgd door 3 verenigingen: Somerens Dameskoor, Mannenkoor de Nachtegaal en Muziekvereniging Somerens Lust.

Daarnaast organiseren we elk jaar een najaarsconcert in de Ruchte. Ook nemen we regelmatig deel aan uitwisselingen met andere koren.

Somerens Dameskoor telt momenteel 26 leden. Het koor repeteert op maandagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in De Ruchte te Someren.

Heb je zin om te zingen? Dan ben je van harte welkom om een keer vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Neem hiervoor even contact met ons op.