RABO CLUBKASCAMPAGNE

Op zaterdag 23 mei 2019 mochten wij een cheque in ontvangst nemen ter waarde van € 541,93.

Dank aan alle stemmers!

'VROUWEN LATEN VAN ZICH HOREN'

Zaterdag 5 oktober vond het concert "Vrouwen laten van zich horen" plaats in De Ruchte. Somerens Dameskoor opende de avond met werken van o.a. Greg Gilpin een compositie van Irving Berlin, een Frans Canadees volkslied en het welbekende Dust in the wind. Het Nuenens Vocaal Ensemble Sirin bracht met veel verve Belle Nuit, Una Fortiva Lagrima, The Prayer, Blue Skies en het mooie nummer Vincent.  Pianiste Annemieke Beelen vertolkte o.a. het prachtige lied Mijn leven is van mij en Colors of the wind uit Pocahontas. Het voltallige Vrouwenkoor Mignon zong o.a. Prelude van Chopin, een swingende canon en ze sloten deze avond af met Circles of Motions. Een mooie avond!

Somerens Dameskoor zet tijdens korendag mooi resultaat neer.

Afgelopen zaterdag heeft Somerens Dameskoor deelgenomen aan een korendag met beoordeling  te Hapert. Deze dag werd georganiseerd door LOVOK en de deskundige jury bestond uit Hans Noijens en Harrie Spronken. Onder leiding van dirigente Helna Beelen en met pianobegeleiding van pianiste Annemieke Beelen bracht Somerens Dameskoor een zestal liederen ten gehore, Whisper, J’entends le moulin, Dust in the wind, Why we sing, Play a simple melody en Marchin with the saints.

In het adviesrapport opende de jury met: ‘ Meteen werd ik opmerkzaam en enigszins gegrepen bij het beluisteren van het eerste koorwerk.’ Somerens Dameskoor werd beoordeeld op meerdere criteria. De jury commenteerde de technische en artistieke kwaliteit als mooi homogeen en fris van klank, ritmisch goed, duidelijke uitspraak. De programma-samenstelling zag  de jury  als heel veelzijdig, een genot om naar te luisteren, goede stukken die prima op het koor gekozen zijn, je ziet en hoort plezier. Bij podiumpresentatie noteerde de jury: Voorbeeldig! Zangeressen staan allemaal zeer betrokken op het podium ook al door het uit het hoofd zingen. Goed dat er ook aandacht is voor buigen en applaus in ontvangst nemen. Binnen het onderdeel totaalindruk wordt Somerens Dameskoor als enorm ambitieus omschreven met fijne zorg en liefde voor muziek en optreden. Daarnaast krijgt Somerens Dameskoor het compliment dat het haar muzikale boodschap over kan brengen naar de zaal. Het advies van de jury stimuleert Somerens Dameskoor om op deze weg verder te gaan, tijdens de repetities op maandagavond hard te werken aan repertoire vernieuwing en tijdens optredens van zich te laten horen. Het eerstvolgende optreden van Somerens Dameskoor is tijdens het kerstconcert in de Lambertuskerk te Someren op 15 december om 14.30 uur.